Történetünk

Est. 1995

Dulicz családi borászat

Dulicz Tamás vagyok, a Dulicz borászat alapítója. A szőlőművelés, borkészítés alapjait nagybátyám családi szőlőbirtokán sajátítottam el. A szőlőskert szeretete vezetett tovább azon az úton, hogy családi örökségemet, nagybátyám szőlőjét újabb területekkel bővítsem, végül 1995- ben létrehozzam a borászatot.

Feleségem, Török Andrea első látásra a nyugodt, vidéki környezet szerelmese lett. Ezért is tanulta ki óriási lelkesedéssel, kitartással a szőlőápolás fortélyait. Egy idő után már közösen végeztük a borászat körüli teendőket, gyengéd gondoskodással ápolva minden tőkét, szeretettel elkészítve minden egyes palack bort.

Fiunk, Gergő ebben a szellemben nevelkedve szintén rajongója lett a szőlőnek, majd később a bornak is. Így vált igazi hivatásává a borászmesterség, szülei nyomdokaiba lépve.

Borászatunk célja fennállása óta állandó: egészséges termés – minőségi bor.

Az alkotás öröme

Családi borászatunk a kezdetek óta hálás a vásárlók bizalmáért. Hiszünk abban, hogy a jó bor készítése a szőlőültetvényen kezdődik, az egész éven át tartó alázatos munka pedig biztosítja a tartályokba, hordókba kerülő gyümölcs egészségét, válogatott minőségét.

Soproni borvidék

Egy csepp történelem

A Soproni borvidék legnagyobb részét Sopron és a Fertő-táj foglalja magába, 2000 óta pedig hozzátartozik Kőszeg és környéke is.

Sopronba látogatva egy gazdag történelmi, kulturális és épített örökséggel bíró városba érkezünk, melynek környékén kelta törzsek telepítették az első szőlőtőkéket, jóval a rómaiak megjelenése előtt. Sopron természeti környezetét azóta is szőlőültetvények tarkítják. A város és a Fertő-tó környéke is bővelkedik borászatokban, a pincék mélyén pedig semmivel össze nem téveszthető, karakteres borokra lelhetünk. [Forrás]

A Vidék Minősége

A valódi érték

Borászatunk 2014 óta tagja az Alpokalja-Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesületnek.

A „Rural Quality” – A vidék Minősége nemzetközi védjegyet 1998-ban spanyol, francia, olasz LEADER vidékfejlesztési csoportok hozták létre, és rajtuk kívül jelenleg Görögország, Portugália és Magyarország tagja az Európai Térségi Vidék Minősége Védjegy Egyesületnek. Az európai összefogás célja az egyes országok, régiók, térségek vidéki területein a különleges minőséget képviselő, társadalmi, környezeti, gazdasági felelősségvállalás terén is együttműködő termelők, vállalkozók, szolgáltatók népszerűsítése, versenyképességük erősítése. [Forrás]

Szeretettel üdvözöl
a Dulicz család